Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Aku Aarva Energiakaupunkien toiminnanjohtajaksi

24.3.2022 Tiedotteet

Aku Aarva on nimitetty vastaperustetun Energiakaupungit ry:n toiminnanjohtajaksi. Toimintansa vuonna 2022 käynnistänyt Energiakaupungit ry on 13 kaupunkiympäristössä toimivan energia-alan yhtiön sanansaattaja valtakunnallisesti ja EU-tasolla.

Aku Aarva, 36, siirtyy tehtävään Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtajan tehtävästä.  Koulutukseltaan Aarva on hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta ja kansainvälisen liiketoiminnan tradenomi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

”On hienoa saada vaativia muutos- ja kehitysprosesseja urallaan toteuttanut Aku Energiakaupungit ry:n toimintaa käynnistämään ja kehittämään. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus järjestö- ja edunvalvontatyöstä suomalaisella järjestökentällä ja laajat verkostot niin kotimaisiin kuin EU-tason päättäjiin ja virkakuntaan. Akun johdolla Energiakaupunkien viesti kuullaan jatkossa aiempaa selkeämmin ja voimakkaammin yhteiskunnallisessa keskustelussa”, toteaa Energiakaupungit ry:n puheenjohtaja, Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Koko energia-alaa ravisteleva ja nopeasti etenevä murros näkyy erityisesti kaupungeissa, joissa sähköistyminen muuttaa niin energiankulutusta kuin sen tuotantotapoja ja vaatii jatkuvaa energiaverkkojen kehitystä. Kaupunkiympäristössä toimivat energiayhtiöt ovat avainasemassa koko energia-alan kehityksessä. Siksi Energiakaupungit ovat sitoutuneet tarjoamaan moderneja, skaalattavia ja kestäviä energiaratkaisuja kasvavien kaupunkien tarpeisiin.

”Tartun uuteen tehtävään innolla ja vakavuudella, sillä Energiakaupungit ovat energiamurroksen ytimessä ja avainasemassa monien keskeisten haasteiden ratkaisussa aina ilmastonmuutoksen torjunnasta huoltovarmuuden turvaamiseen. Yli 1 350 000 suomalaisen kodit lämpiävät Energiakaupunkien lämpöverkkojen avulla ja lähes miljoona suomalaista saa sähkönsä Energiakaupunkien sähköverkkojen kautta.

Kaupunkienergiayhtiöiden huomattavien investointien ja teknologisen kehitystyön ansiosta tälle merkittävälle joukolle suomalaisia voidaan tulevaisuudessa tarjota päästötöntä energiaa. Suomi ottaa siten aimo harppauksen eteenpäin ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tavoitteeseen pääsy edellyttää kuitenkin ennustettavaa ja vakaata investointiympäristöä ja markkinaehtoista kilpailua, joiden edistämisen luen tärkeimpien tehtävieni joukkoon”, toteaa Energiakaupungit ry:n toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Energiakaupungit ry edistää avointa ja läpinäkyvää kilpailua, joka tarjoaa kuluttajille kustannustehokkaimmat ja ympäristöystävällisimmät energiaratkaisut. Sen keskeisiä edunvalvonnan tavoitteita ovat kaupunkienergiayhtiöiden toimintaedellytysten parantaminen, lämpö- ja sähköverkkoliiketoiminnan edistäminen ja energiamurroksen aiheuttaman toimintaympäristön muutoksen hallinta.

Lisätietoja

Aku Aarva
toiminnanjohtaja
Energiakaupungit ry
+358 41 432 6510
aku.aarva@energiakaupungit.fi
www.energiakaupungit.fi

Energiakaupungit ry:n jäsenyhtiöitä ovat: Alva-Yhtiöt Oy, EPV Energia Oy, KSS Energia Oy, Kuopion Energia Oy, Lahti Energia Oy, Lappeenrannan Energia Oy, Oulun Energia Oy, Pori Energia Oy, Seinäjoen Energia Oy, Tampereen Sähkölaitos Oy, Turku Energia Oy, Vaasan Sähkö Oy ja Vantaan Energia Oy.

Lisätietoja Energiakaupungit ry:n toiminnasta ja tavoitteista: www.energiakaupungit.fi