Siirry pääsisältöön

Astetta alemmas -kampanja

 

 

Energiakaupungit jäsenyhtiöineen osallistuu valtakunnalliseen Astetta alemmas -kampanjaan, joka käynnistyy energiansäästöviikolla 41 eli 10.10.2022 alkaen.

Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Siitä on hyötyä sinulle itsellesi ja koko yhteiskunnalle. On kysymys huoltovarmuudesta, energian saatavuuteen liittyvien riskien pienentämisestä sekä rahasta.

Energia on nyt erityisen arvokasta, ja se heijastuu laajasti kuluttajahintoihin. Eläminen kallistuu kaikilla.

Venäjän tuontienergiasta on irtauduttu, mikä johtaa sähkön, lämmön ja polttoaineiden hintojen korotuspaineisiin. On tärkeä varautua sekä energian saatavuuden että hinnan vaihteluihin.

Astetta alemmas -kampanjassa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Neuvontaa kotitalouksille ja taloyhtiöille

Energiaviraston rahoittama kuluttajien energianeuvonta auttaa asumiseen liittyvissä energia-asioissa.

Neuvontaa saa:

  • kodin energiatehokkaasta lämmityksestä ja tukilämmityksestä sekä ilmanvaihdosta
  • lämmitysmuodon valinnasta ja vaihdosta
  • aurinkosähkön pientuotannosta
  • sähkönkulutuksen pienentämisestä, energiatehokkaista laitevalinnoista ja oikeista käyttötavoista

Löydä oma alueellinen energianeuvojasi tai ole yhteydessä Motivan valtakunnalliseen energianeuvontaan.

 

Hyödyllistä lisätietoa

Kysyttävää sähkösopimuksista, sähkönmyyjän vaihdosta, sähkölaskusta tai ongelmatilanteista? Tutustu Energiaviraston verkkoaineistoon.

Huolestuttaako sähköpula? Tietoa ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin saat kantaverkkoyhtiö Fingridin verkkosivuilla.

Miten varautua sähkökatkoon? Tutustu jo ennakkoon viranomaisten ja järjestöjen laatimaan varautumissuositukseen 72 tuntia -sivustolla.

 

Tutustu kampanjan energiansäästövinkkeihin kampanjan sivustolla: