Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Energiatrilemma: uusi tasapaino? | Eurooppa-foorumi 2022

8.8.2022 Tapahtuma

Energiasta puhutaan tällä hetkellä laajasti sekä Euroopassa että Suomessa. Korkeiden hintojen ja toimitusvarmuuden aiheuttama epävarmuus ja huoli kiihdyttävät uusien energiamuotojen käyttöönottoa samalla, kun Eurooppa pyristelee irti venäläisestä fossiilisesta energiasta. Ovatko yhteiset energiamarkkinat hyödylliset tässä tilanteessa? Miten vältetään ylisääntely ja mahdollistetaan hyvä investointiympäristö? Unohdetaanko kriisin seurauksena ilmastonmuutoksen torjunta ja puhdas energia?

Näistä ja muista ajankohtaisista kysymyksistä puhutaan Energiakaupunkien ja Energiateollisuuden yhteisessä keskustelutilaisuudessa Eurooppa-foorumissa. Tilaisuus järjestetään torstaina 25.8.2022 klo. 15:00-15:45 Turun Radisson Blu Marina Palace -hotellissa ja sitä voi seurata suorana verkossa.

Keskustelun aiheena olevalla energiatrilemmalla kuvataan perinteisesti energian saatavuuden, hinnan ja ympäristövaikutusten välistä tasapainoilua. Viimeiset vuodet on keskitytty ympäristövaikutuksiin, mutta nyt saatavuus ja hinta ovat kaikkien mielessä. Samalla olemme havaineet uusia kulmia perinteiseen trilemmaan – näitä ovat muun muassa sosiaalinen ja oikeudenmukainen energia sekä biodiversiteetin huomioiminen. Miten uusi tasapaino haetaan?

Keskustelun avaussanat kuullaan ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalolta, jonka jälkeen Euroopan parlamentin jäsen Henna Virkkunen (EPP, kok), Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Turku Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen sekä Euroopan komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila keskustelevat energian tulevaisuudesta ja käynnissä olevan energiakriisin ylittämisestä yhteiseurooppalaisin voimin.

Moderaattorina toimii Energiakaupungit ry:n toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Päivä ja aika: Torstai 25.8.2022 klo. 15:00-15:45
Paikka: Radisson Blu Marina Palace, Turku
Ohjelman kieli: suomi, simultaanitulkkaus englanniksi

Voit seurata ohjelmaa suorana Prospectumin kautta:
https://event.prospectumlive.com/europeforum/lobby