Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Eurooppa-foorumi: Energiatrilemma hakee uutta tasapainoa

31.8.2022 Tapahtuma

Energiakaupungit ja Energiateollisuus järjestivät Eurooppa-foorumissa Turussa 25.8.2022 keskustelutilaisuuden energiatrilemmasta ja sen uudesta tasapainosta. Tilaisuuden avasi ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo puheenvuorolla, jossa käsiteltiin laajasti käynnissä olevaa energiakriisiä, jota ministeri kuvasi osuvasti fossiilienergian kriisiksi.

Ministerin puhetta seuranneeseen paneelikeskusteluun osallistuivat Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä, europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok/EPP), Turku Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen ja Euroopan komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila. Paneelin moderoi Energiakaupunkien toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Tilaisuudessa keskusteltiin energiatrilemmasta. Kestävä energiapolitiikka pohjautuu WEC:n näkemyksen mukaan kolmeen ulottuvuuteen – energian saatavuuden, hinnan ja ympäristövaikutuksien tasapainoon. Lisäksi paneelissa nostettiin esille uusia teemoina sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja biodiversiteettikysymykset, jotka ovat nostaneet päätään erityisesti viimeisten vuosien aikana.

Voit katsoa tallenteen keskustelusta Eurooppa-foorumin YouTube-kanavalta tai ohesta.