Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Eurooppa on kotisi -EU-vaalikiertue rantautuu Ouluun 3.6.2024

27.5.2024 Tapahtuma

Meppiehdokkaat saapuvat Ouluun 3.6.2024 paneelikeskusteluun, jossa paneudutaan ajankohtaisiin energiapoliittisiin kysymyksiin. Onnistuuko Eurooppa energiamurroksessa vai sammuttaako viimeinen valot?

Eurooppa on kotisi kiertue rantautuu Ouluun 3.6.2024 huippuluokan meppiehdokaspaneelilla, jossa lavalla tentattavana nähdään Merja Kyllönen (vas.), Maria Guzenina (sd.), Aura Salla (kok.), Elsi Katainen (kesk.), Eija-Riitta Korhola (kd.), Atte Harjanne (vihr.), Sara Seppänen (ps.) sekä Eva Biaudet (rkp). Tenttaajina toimivat Yle Oulun Päivi Köngäs ja Juha Virranniemi.

Voit myös seurata tapahtumaa suorana Yle Areenasta.

Paneelikeskustelu järjestetään Oulun Teatterin Pienellä näyttämöllä kello 16.00-17.30. Lisäksi teatterin ala-aulasta löytyy vaalitori, jossa pääsee tutustumaan eduskuntapuolueiden kampanjoijiin ja ehdokkaisiin sekä järjestöjen edustajiin. Vaalitorilla voit vierailla klo 15.30 alkaen.

Euroopan energiamurros on täydessä vauhdissa, mutta onko se riittävän nopea ja hallittu pitämään valot päällä? Tässä kipinöivässä vaalitentissä eri puolueiden ehdokkaat ottavat yhteen, väitellen siitä, onko Eurooppa matkalla kohti kestävää tulevaisuutta, jossa myös Euroopan kilpailukyky säilyy, vai syöksymässä pimeyteen. Ehdokkaita haastetaan pohtimaan politiikkaratkaisuja, jotka voivat parantaa EU:n kilpailukykyä, nopeuttaa siirtymää uusiutuviin energialähteisiin ja samalla varmistaa, että kukaan ei jää pimeään.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti, joten saavuthan ajoissa paikalle. Muista ilmoittautua tähän Facebook-tapahtumaan ja tilata muistutukset.

Eurooppa on kotisi -hanketta on tuettu valtioneuvoston kanslian myöntämistä valtionavuista kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Oulun tapahtuman järjestävät Eurooppalainen Suomi ry, Energiakaupungit ry, Bioenergia ry ja Paikallisvoima ry yhteistyössä Yle Oulun kanssa. Mukana järjestämässä ovat Oulun kaupunki sekä Pohjois-Pohjanmaan liitto.

Eurooppa on kotisi -kiertueen järjestää Eurooppalainen Suomi ry.

Lisätietoja