Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Tampereen Energia: Tampere muuttuu hiilineutraaliksi kortteli korttelilta – kehittyvä Tullin alue näyttää suuntaa

4.6.2024 Uutiset

Tampereen Tullin alueella iso osa rakennuksista lämpiää hiilineutraalisti kaukolämmöllä. Hyvän energian keskittymässä voi majoittua, nauttia ja kokea elämyksiä, jotka näyttävät suuntaa koko Tampereen ilmastotyölle.

Lähde: Tampereen Energia | 03.06.2024

Tampereen Tullin alue on lyhyessä ajassa kehittynyt entisestä teollisuus- ja varastoalueesta keskustan jatkeeksi sekä tapahtumien ja elämyksien kohtaamispisteeksi. Alueella voi nauttia niin kulttuurista kuin urheilustakin – ja päivän päätteeksi hotellin pehmeät lakanat odottavat vain muutaman askeleen päässä.

Sen lisäksi että Tullin alueella syntyvät muistot ovat unohtumattomia, ne ovat vastuullisia.

– Tullin alueelle on keskittynyt useita toimijoita, jotka edistävät Tampereen hiilineutraaliutta muun muassa lämmittämällä kiinteistöt ja veden hiilineutraalisti kaukolämmöllä, Tampereen Energian asiakkuuspäällikkö Hanni Hirvonen vinkkaa.

Ikimuistoiset ilmastoteot tehdään tässä ja nyt

Tullin alue onkin hyvä esimerkki siitä, että organisaatioiden hiilineutraalisuustavoitteet eivät enää ole kaukaista tulevaisuuspuhetta, vaan usein totta jo nyt. Varsinkin energiankäytön osalta yhä useampi toimija on tehnyt ilmastoloikan, joka näkyy kaikkien alueen palveluita käyttävien tamperelaisten ja vierailijoiden hiilijalanjäljessä.

– Tullin alueella majoittuminen, kokoustaminen ja työskentely on ilmastoteko, jonka eteen ei tarvitse erikseen nähdä vaivaa, Hanni Hirvonen toteaa.

Vaikka teko on helppo, se on myös vaikuttava. Esimerkiksi Tampereella rakennusten lämmittäminen muodosti vuonna 2010 noin kolmasosan kaikista alueen päästöistä. Lämmittämisen muutos hiilineutraaliksi kattaa siis merkittävän osan koko kaupungin hiilineutraaliustavoitteesta.

– Seuraavassa viidessä vuodessa tamperelainen kaukolämpö tulee olemaan hiilineutraalia, eli se mikä Tullin alueella on normaalia nyt, leviää hyvää vauhtia koko kaupunkiin, Hirvonen väläyttää tulevaa.

Vastuullisuudessa 1+1 on enemmän kuin 2

Tullin alueella sijaitsevien yritysten ja yhteisöjen rima on vastuullisuuden suhteen korkealla. Alueen toimijoita yhdistää sekä hiilineutraali kaukolämpö että halu luoda kestävämpää yhteiskuntaa.

Lue lisää