Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Tampereen Sähkölaitos: Kentin prinssi Michael ihmetteli Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen nopeaa aikataulua

27.4.2022 Uutiset

Naistenlahden voimalaitostontilla on rakennettu uutta biovoimalaitosta toimivan voimalaitoksen rinnalla lähes kaksi vuotta. Vuonna 1977 valmistunut Naistenlahti 2 sammutettiin viimeisen kerran 30.3.2022. Tällä hetkellä sitä puretaan osittain samalla, kun uutta Naistenlahti 3 -voimalaitosta viimeistellään. Sen käyttöönotto on tämän vuoden lopulla ja kaupalliseen käyttöön laitos tulee vuoden 2023 alusta.

Tänään voimalaitostyömaalla vieraili arvovaltainen kuninkaallinen delegaatio, kun Kentin prinssi Michael tutustui tamperelaiseen energiantuotantoon. Delegaatiossa oli mukana myös brittiläisen öljy- ja kaasuyhtiön edustajia.

Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen esitteli Kentin prinssille biovoimalaitoksen, joka tulee vähentämään 55 % Sähkölaitoksen hiilidioksidipäästöistä ja 20 % koko Tampereen hiilidioksidipäästöistä. Laitinen kertoi Sähkölaitoksen laajamittaisesta, satojen tuhansien eurojen investointiohjelmasta, jolla Tampereen Sähkölaitoksesta tulee hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Toisin kuin Suomessa, Isossa-Britanniassa suuri osa kiinteistöistä lämpiää kaasulla. Suomalainen uusiutuviin energialähteisiin perustuva kaukolämpö on keksintö, joka kiinnostaa kansainvälisestikin.

Naistenlahti 3 -projektin projektipäällikkö Erkki Suvilampi esitteli työmaata ja vastaili prinssi Michaelin kysymyksiin.

– Prinssi oli kiinnostunut aikataulusta ja henkilöstömäärästä, jolla olemme voimalaitosta rakentamassa. Hän ihmetteli, miten olemme saaneet näin paljon aikaan vain kahdessa vuodessa, Suvilampi kertoi.

Lue koko juttu Tampereen Sähkölaitoksen verkkosivuilta.