Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Tapahtuma: Euroopan energiamarkkinat – mikä on Euroopan suunta tulevaisuudessa?

21.8.2023 Tiedotteet

Energiakaupungit, Energiateollisuus ja Eurooppalainen Suomi järjestävät yhteisen Euroopan energiamarkkinoita käsittelevän keskustelutilaisuuden torstaina 31.8. kello 15:00-15:45.

Tilaisuuden avaa EU-komission vihreästä siirtymästä ja energiajärjestelmien integraatiosta vastaava johtaja Catharina Sikow-Magny ja avausta seuraavassa paneelissa markkinoita ruotivat Euroheat & Powerin toimitusjohtaja Aurelie Beauvaus ja Euroopan investointirahaston toimitusjohtaja Marjut Falkstedt.

Energiaa koskeva väittely ja keskustelu Euroopassa on pyörinyt viime vuoden aikana pitkälti energiakriisin ympärillä sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Sodan seuraukset ovat tuntuneet kaikkialla maailmassa, erityisesti Euroopassa. Energiakriisissä on keskitytty pitkälti Euroopan energia-alan lyhyen aikavälin kehitykseen, mutta se on myös korostanut tarvetta tarkastella Euroopan energiamarkkinoiden tulevaisuutta pitkällä aikavälillä.

Seuraavat Euroopan parlamentin vaalit pidetään vuonna 2024. Tämän jälkeen valitaan uusi Euroopan komissio laatimaan ehdotuksia uudeksi EU:n lainsäädännöksi sekä panemaan täytäntöön Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston päätöksiä. Komissio aloittaa työnsä laatimalla työohjelman vuosiksi 2024–2029 ja valitsemalla tulevien vuosien tärkeimmät painopistealueet. Euroopan energiamarkkinoilla tulee todennäköisesti olemaan merkittävä rooli.

Energiamarkkinat ja energiamarkkinoiden sääntely tulevat myös todennäköisesti olemaan tärkeitä aiheita. Turussa keskustellaan Euroopan energiamarkkinoiden tulevasta sääntelykehyksestä, sen vaikutuksista eurooppalaisiin energiatoimijoihin ja Euroopan energiamarkkinoiden tulevaisuudesta muuttuneessa geopoliittisessa ympäristössä. Mikä on vihreän siirtymän ja Euroopan energia-alan muutoksen myötä eurooppalaisen energian yhteinen nimittäjä siirryttäessä pois fossiilisista polttoaineista? Miltä Euroopan energiamarkkinoiden tulevaisuus näyttää muuttuneessa geopoliittisessa ympäristössä? Mikä on Euroopan energia-alan tulevan sääntelykehyksen suunta ja mikä on markkinoiden rooli Euroopan energiamarkkinoiden tulevaisuuden rakentamisessa?

Energiaa ja energiamarkkinoita koskeva keskustelu on energiakriisin vuoksi pyörinyt viime vuoden aikana lyhyen aikavälin kehityksen ympärillä. Millainen Euroopan energiamarkkinoiden tulevaisuus on todennäköisesti pitkällä aikavälillä? Energiateollisuus ry, Energiakaupungit ry ja Eurooppalainen Suomi ry toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi Euroopan energiamarkkinoiden tulevaisuutta käsittelevään paneelikeskusteluun Turun Eurooppa-foorumissa.

Lisätietoja