Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Tiedote: Eetu Kinnunen Energiakaupunkien edunvalvontapäälliköksi

21.5.2024 Tiedotteet

Valtiotieteiden maisteri Eetu Kinnunen on nimetty Energiakaupungit ry:n uudeksi edunvalvontapäälliköksi. Kinnunen ottaa vastuulleen järjestön edunvalvonta- ja vaikuttamistyön kehittämisen ja Energiakaupunkien laajan asiantuntijaverkoston työn koordinoinnin.

”Olen erittäin tyytyväinen saadessamme Eetun vahvistamaan Energiakaupunkien edunvalvontaa ja vaikuttamista. Eetu Kinnusen yli vuosikymmenen kokemus politiikan taustavalmistelusta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja mediayhteistyöstä tekevät hänestä merkittävän voimavaran Energiakaupungeille. Eetun näkemykset energiapolitiikan isosta kuvasta, kestävän energiasiirtymän haasteista ja mahdollisuuksista sekä teollisuus- ja energiapolitiikan yhtymäkohdista vakuuttivat minut” toteaa Energiakaupungit ry:n toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Aiemmin Kinnunen on työskennellyt muun muassa Teollisuusliiton ulkoisen viestinnän päällikkönä ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n viestinnän asiantuntijana. Edunvalvontapäälliköksi hän siirtyy Rakennusliiton riveistä. Kinnunen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineenaan valtio-oppi.

”Energiapolitiikka on pitkäaikainen intohimon kohteeni ja olen todella innoissani päästessäni tekemään siihen liittyvää vaikuttamistyötä pääasiallisena toimenkuvanani. Kiihtyvällä tahdilla etenevä kestävä siirtymä asettaa isoja paineita hyvälle lainsäädännölle, investointien edistämiselle ja alan yritysten vakaalle toimintaympäristölle. Ennakoiva ja vastuullinen energiapolitiikka edistää koko yhteiskunnan ja kuluttajien kannalta vakaan ja kohtuuhintaisen energian saatavuutta”, uusi edunvalvontapäällikkö Eetu Kinnunen sanoo.

Kinnunen aloittaa tehtävässään 21.5.2024.

Lisätietoja:

Aku Aarva
toiminnanjohtaja
aku.aarva@energiakaupungit.fi
+358 41 432 6510

Eetu Kinnunen
edunvalvontapäällikkö
eetu.kinnunen@energiakaupungit.fi
+358 50 545 3173


Energiakaupungit ry edistää avointa ja läpinäkyvää kilpailua, joka tarjoaa kuluttajille kustannustehokkaimmat ja ympäristöystävällisimmät energiaratkaisut. Sen keskeisiä edunvalvonnan tavoitteita ovat kaupunkienergiayhtiöiden toimintaedellytysten parantaminen, lämpö- ja sähköverkkoliiketoiminnan edistäminen ja energiamurroksen aiheuttaman toimintaympäristön muutoksen hallinta.

Energiakaupungit ry:n 13 jäsenyhtiötä ovat: Alva-yhtiöt Oy, EPV Energia Oy, KSS Energia Oy, Kuopion Energia Oy, Lahti Energia Oy, Lappeenrannan Energia Oy, Oulun Energia Oy, Pori Energia Oy, Seinäjoen Energia Oy, Tampereen Energia Oy, Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab, Vaasan Sähkö Oy ja Vantaan Energia Oy.