Siirry pääsisältöön

Uutiset

Kuva: NASA
Kaikki uutiset

Vantaan Energia: Varaudumme talven kylmiin pakkaspäiviin

20.9.2022 Tiedotteet

Kiertotalousenergiayhtiö Vantaan Energia varautuu turvaamaan lämmön toimitusvarmuuden tulevalle talvikaudelle. Huoltovarmuuskäyttöön jätetty hiilikattila on päätetty ottaa talvikaudella käyttöön, jotta riittävä lämmöntuotanto Vantaan alueella voidaan taata.

Tiedote. Julkaistu: 20.09.2022, 09:37 | Vantaan Energia

Vantaan Energia on varautunut talven kylmeneviin säihin, ja polttoainehankinnat talvikauden tarpeisiin on aloitettu hyvissä ajoin. Tärkeimpinä lämmön energialähteinä talvikaudella tulevat toimimaan kierrätykseen kelpaamaton sekajäte kotitalouksien ja kaupan sekä teollisuuden toimialoilta, sekä biopolttoaine. Vantaan Energian Martinlaakson voimalaitoksen hiilikattila jätettiin keväällä huoltovarmuuskäyttöön kivihiilen käytöstä luovuttaessa, mutta kiristyneen energiamarkkinatilanteen vuoksi se on päätetty ottaa käyttöön tulevana talvikautena riittävän lämmöntuotannon turvaamiseksi. Maakaasu on toiminut Vantaan Energian lämmöntuotannossa kylmimpien päivien polttoaineena, mutta sen saatavuuteen liittyvien epävarmuuksien takia maakaasu on varauduttu tarvittaessa korvaamaan kivihiilellä, turpeella ja kevyellä polttoöljyllä.

Vantaan alueen lämpö tuotetaan pääosin Vantaan Energian jätevoimalassa. Sen raaka-aineena toimii pääkaupunkiseudun 1,5 miljoonan asukkaan kierrätykseen kelpaamaton energiajäte. Toukokuussa käyttöön otettu jätevoimalan laajennus kasvattaa Vantaan Energian kotimaiseen raaka-aineeseen pohjautuvan lämmöntuotannon osuutta, kun kaupan ja teollisuuden kierrätykseen kelpaamaton energiajäte voidaan hyödyntää lämmöntuotannossa.

– Vantaan Energian monipuolinen lämmöntuotantokapasiteetti mahdollistaa vallitsevan, hyvin poikkeuksellisen energiamarkkinatilanteen keskelläkin riittävän lämmöntuotannon ja luotettavan lämmön toimituksen vantaalaisille. Yleinen kustannustason nousu johtaa myös meidän tuottaman lämmön maltilliseen hinnan nousuun, mutta inflaation tasoisesta korotuksesta huolimatta hinta on edelleen selkeästi pääkaupunkiseudun edullisin, toteaa Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

Vantaan Energian tavoitteena on luopua fossiilisista polttoaineista energian tuotannossa mahdollisimman nopeasti ja edetä kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Vantaan Energia Oy

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Tuotamme lämpöä, sähköä ja energiatehokkuuspalveluita. Mahdollistamme asiakkaillemme sujuvan arjen ilmastoystävällisillä, jatkuvasti kehittyvillä palveluilla.Energia-alalla on merkityksellinen rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Haluamme olla osa ratkaisua. Olemme kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka panostaa hiilineutraalien energiaratkaisujen löytämiseen. Luovumme fossiilisista polttoaineista vuonna 2026 ja etenemme kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. www.vantaanenergia.fi