Siirry pääsisältöön

Toiminnan­johtaja

”ENNustettavan ja vakaan investointi­ympäristön ja markkinaehtoisen kilpailun edistämisen luen tärkeimpien tehtävieni joukkoon.”

Aku Aarva

Toiminnanjohtaja
aku.aarva@energiakaupungit.fi
+358 41 432 6510
Twitter-profiili
LinkedIn-profiili
Pressikuvat ja media

Energiakaupungit ry:n toiminnanjohtaja Aku Aarva on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri (Tampereen yliopisto) ja kansainvälisen liiketoiminnan tradenomi (Jyväskylän ammattikorkeakoulu). Hänen päätehtävänsä on käyttää ääntä kaupunkienergiayhtiöiden puolesta yhteiskunnallisessa keskustelussa. Tehtävässään hän vastaa Energiakaupunkien edunvalvonnasta ja vaikuttamisesta, yhteiskuntasuhteista, matriisiorganisaation hallinnosta ja asiantuntijoiden johtamisesta sekä strategian toteutumisesta.

Toiminnanjohtajaan voit olla yhteydessä kaikissa Energiakaupungit ry:tä koskevissa asioissa.

Töissä

Olen toiminut järjestökentällä erilaisissa vaativissa tehtävissä toistakymmentä vuotta. Nautin muutoksen johtamisesta ja organisaatioiden kehittämisestä, joten murroksessa oleva energia-ala on minulle mitä loistavin paikka toimia. Aiemmin urallani olen työskennellyt asiantuntijana ja johtajana muun muassa koulutuspolitiikan ja EU-politiikan parissa. Niin nykyisessä kuin aiemmissa tehtävissäni minulle on tärkeää se, että työni on yhteiskunnallisesti merkityksellistä – toisin sanoen teen hyvää.

Energiakaupunkien toiminnanjohtajana minulla on mahdollisuus vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan, antaa oma panokseni energiamurroksen hallintaan ja varmistaa, että kaupunkienergiayhtiöiden ääni kuuluu päätöksenteossa. Kaupungit ovat Suomen menestyksen vetureita ja energiayhtiöt niiden moottoreita.

Olen aina valmis vuoropuheluun ja osallistun mielelläni yhteiskunnalliseen keskusteluun niin sosiaalisessa mediassa, lehtien ja blogien sivuilla kuin paneelikeskustelujen lavoilla. Toimin kaupunkienergiayhtiöiden äänenä Suomessa innolla ja vakavuudella.

Vapaalla

Pitkien päivien ja mielenkiintoisten energia-alan työtehtävien vastapainona rakennan parempaa Eurooppaa European Movement Internationalin hallituksen jäsenenä ja kamreerina. Lisäksi kehitän elektronisen urheilun toimialaa Suomessa ja Euroopassa Suomen elektronisen urheilun liiton hallituksen jäsenenä. Järjestökentän harrastusten lisäksi kuuntelen äänikirjoja ja podcasteja, luen, kirjoitan ja käyn kuntosalilla, uimassa ja pelaamassa sulkapalloa.

Ensimmäinen työpaikka

Hanasaaren voimalaitoksen apumies. Tämä oli ensimmäinen oikea työpaikkani, jos kesätöitä katkarapuja pakkaamassa ei huomioida. Työskentelin Helen Oy:n Hanasaaren voimalaitoksella lukion jälkeen eli ennen varusmiespalvelusta puolisen vuotta ja osallistuin voimalaitoksen vuosihuoltoon apumiehenä. Imuroin ja piikkasin tuhkaa irti kattiloista ja hormeista, hiekkapuhalsin putkia ja osia, pystytin ja purin rakennustelineitä ja kuljetin erilaisia tarvikkeita paikasta toiseen. Työ oli intensiivistä ja työpäivien jälkeen suihkussa käyminen oli enemmän kuin tarpeellista. Muistan tästä työstä erityisesti hiilipölyn, joka pinttyi ihoon ja hiuksiin suojavaatteista huolimatta – ja rouskui suussa työpäivän jälkeen.

Onneksi tekniikka kehittyy ja hiilivoimasta energiantuotannossa on pian luovuttu Suomessa kokonaan.